SÅDAN OVERLEVER DU

Overlev de lidt for hurtige klubture
Den væsentligste aktivitet i enhver motions- eller licenscykelklub er træningsture i samlet flok. Derfor er det vigtigt, at du ved hvordan du følger ordentlig med selv på de meget hurtige træningsture, så du også er velkommen og føler dig tilpas næste gang, der skal køres lidt for stærkt. Din succes på klubturene afhænger af mere end bare kondition og styrke.
 
Klubbens traditioner
I Pedaltramp starter alle træningsture, uanset hvor hurtigt der senere køres, altid med 10-15 min. let opvarmning. Hvis du er utålmodig, kan du gøre dig selv upopulær ved at forcere tempoet for tidligt – det er bedre at være tålmodig.
 
Vær ikke et lokomotiv
Hvis du har problemer med at tage dine føringer i front, så meld skifter i tide så du bliver afløst og glider tilbage i gruppen. Det er langt bedre at sidde på hjul og lade de stærkeste gøre arbejdet end at sænke alles fart med tapre slow-motion føringer foran.
 
Brug væddeløbstaktik hvis du ofte sættes på bakkerne
Sørg for at sidde i den forreste tredjedel af gruppen når bakken starter. Få så meget læ som muligt. Hvis du ikke kan holde farten, så lad vær med at bruge alle kræfter på følge med. Find dit eget tempo og glid stille og roligt tilbage i gruppen, men sørg for stadig at have kontakt til gruppen på toppen af bakken.
 
Accepter hjælp på bakkerne
Stærkere klubkammerater kan give dig et hjælpsomt skub når de cykler forbi. Bliv ikke forlegen – dem som vil hjælpe, har sikkert selv prøvet at blive sat på bakkerne dengang de startede. Et hjælpsomt skub kan betyde, at du får pusten igen og atter finder klatrerytmen, så du kan fortsætte på egen hånd.
 
Følg en stærk rytter
Hvis du har alvorlige problemer med at holde tempoet, så læg dig på hjul af en god rytter og kopier hans (eller hendes) teknik. Brug de samme gear, stå op når han gør det, drik vand så snart han rækker ned efter flasken osv. Udover at du på den måde kan tilegne dig gode cykelvaner, vil du også ved at følge alle hans bevægelser tage fokus væk fra dine egne anstrengelser, hvilket vil hjælpe dig gennem de hårdeste perioder af træningen.
 
Sig til hvis tempoet er for hårdt
Det er rimeligt sikkert at andre i gruppen har det på samme måde som dig, men ikke siger noget – eller ikke kan sige noget pga. åndedrætsnød! Måske har selv de ryttere som sætter tempoet problemer, men fortsætter med at køre hårdt fordi de tror, at alle forventer det af dem. En smule kommunikation kan gøre fællestræningen til en langt mere behagelig og produktiv oplevelse for alle.
 
Hvis du altid har problemer med tempoet, så find en anden gruppe
Find en gruppe som ligger tættere på dit eget niveau. Det er ingen skam lave en rationel vurdering af din aktuelle styrke og vælge at køre med andre rytter med nogenlunde samme styrke. Du vil forbedre dig hurtigere, hvis du hovedparten af tiden kører med en nogen på samme niveau. F.eks. vil du bedre være i stand til at træne tempokørsel, ligge på hjul og mange andre vigtige færdigheder.
 
Lad ikke gruppekørsel hindre dig i at gøre fremskridt
Hyppig kørsel sammen med en for-hurtig-gruppe vil gøre dig træt. Du vil ikke forbedre dig så hurtigt, som hvis du havde mulighed for at slappe af ind i mellem. Et tempo som altid er for hurtigt, vil også skade dig mentalt. Du vil begynde at associere cykling med smerte, udmattelse og skuffelse. Lad ikke dit ego styre i forhold til din sunde fornuft – en smule ydmyghed nu vil betale sig i længden.

Vores Sponsorer